Wij zijn Vitaal Verder

Willeke NijkampWilleke Nijkamp
Waar wij voor staan? Voor creatief denken in mogelijkheden. Uiteraard wel op voorwaarde dat het duurzaam is. Het contract tussen de werknemer en werkgever is de grondlegger. Op basis daarvan kijken welke taken en verantwoordelijkheden nog wél gedaan kunnen worden.
Het gaat over mensen, hun werk en hun inkomen. Belangrijke aspecten om het gevoel van meedoen in de maatschappij te bereiken. Iedereen doet mee en wij helpen daarbij. Samen is niet alleen!
Met 5 jaar ervaring als casemanager ben ik in 2011 arbeidsdeskundige geworden. Het werkveld is enorm complex, maar iemand perspectief bieden, uitleg en duidelijkheid geven is wat mij aanspreekt.
Stian en ik zijn in 2012 samen gestart met Vitaal Verder. Inmiddels uitgegroeid tot een geweldige leuke groep mensen die allemaal enthousiast zijn in wat ze doen!

Stian VogelsangStian Vogelsang
‘Herstellen doe je op de werkvloer.’
Te kort door de bocht? Uit ervaring weet ik dat het zo gaat. Als je werkt kom je onder de mensen, heb je structuur in je leven, werk geeft je status en zorgt voor zingeving. En natuurlijk komt het voor dat iemand zo ziek is dat hij niet kan werken en kom je soms tot de ontdekking dat een functie of een organisatie niet past. Dan moet je daar wat aan doen. Het is het een kwestie van zoeken naar de mogelijkheden, in plaats van blind staren op onmogelijkheden.
Ik heb eigenlijk altijd gewerkt met mensen. Ik begon bij Randstad als intercedent en vond het een mooie uitdaging om de perfecte match tussen werkgever en werknemer te maken. Ik zag verschillende werkplekken, veel verschillende mensen en net zo veel verschillende bedrijfsculturen voorbij komen.
Sinds 2000 werk ik als geregistreerd en gecertificeerd arbeidsdeskundige. Eerst vanuit UWV, daarna vanuit de private markt. Inmiddels heb ik honderden mensen geplaatst, gekeurd, herplaatst, bemiddeld naar ander werk, bemiddeld bij arbeidsconflicten en vele werkplekken aangepast. Ik stond ondernemingsraden, hrm’ers en directies bij met het analyseren van ziekteverzuim en het opstellen en uitvoeren van effectief verzuim- en gezondheidsbeleid. Uiteraard nam ik daarin ook mijn eigen ervaringen als operationeel (lijn)manager mee.
Ik ben verbonden aan een aantal opleidingsinstituten als mentor voor arbeidsdeskundigen in spé en assessor voor de het landelijke examen voor arbeidsdeskundigen.
Bij Vitaal Verder kunnen we onze eigen visie op re-integratie volgen. Professioneel en onafhankelijk, betrokken, open en eerlijk. Willeke en ik zijn in 2012 samen gestart met Vitaal Verder. Inmiddels uitgegroeid tot een geweldige leuke groep mensen die allemaal enthousiast zijn in wat ze doen!

Erik ZwiersErik Zwiers
Mijn loopbaan ben ik gestart in de detailhandel. Het werk kenmerkte zich door het geven van advies en het helpen bij het maken van keuzes. Na het werk in de detailhandel ben ik als consulent beroepsopleidingen in detail- en groothandel gaan werken en later als opleidingsmanager. In dat werk heb ik veel ervaring opgedaan in het adviseren van bedrijven bij de ontwikkeling van medewerkers en in het begeleiden van medewerkers. Het geven van advies bij het maken van keuzes in opleidingen en loopbaan. In 2017 heb ik een keuze gemaakt voor andere richting in mijn loopbaan en ben ik de opleiding tot arbeidsdeskundige gestart. Een goede keuze! Deze opleiding heb ik in december 2018 met goed gevolg afgerond en als arbeidsdeskundige begonnen bij Vitaal Verder. Een mooi vakgebied waar ik mijn ervaring als adviseur en begeleider goed kan combineren met advies aan medewerkers en organisaties met betrekking tot het verzuim van medewerkers. Met deze adviezen wil ik mensen helpen om te denken in mogelijkheden en oplossingen. Oplossingen en mogelijkheden die kunnen leiden tot een duurzame inzetbaarheid voor medewerkers.

Joost OttenhofJoost Ottenhof
Mijn loopbaan is begonnen als P&O’er en ik heb meerdere jaren alle facetten van het personeelswerk mee mogen maken. In deze werkzaamheden was verzuim ook een onderwerp waar ik veel mee te maken had. De interesse was al vroeg gewekt, werknemers ondersteunen en begeleiden met het oog op arbeidsdeelname dat deed en doe ik graag. Door aanvullende opleidingen ben ik vervolgens als verzuim- en re-integratieconsulent aan de slag gegaan. Hierbij kon ik me volledig richten op dit onderwerp. Daarbij komt ook het gevoel van maatschappelijk betrokken werkzaam zijn om de hoek kijken. Immers werk is vaak een belangrijk aspect in het leven van mensen. Wanneer het kunnen werken door omstandigheden tegenzit bied ik graag perspectief dan wel duidelijkheid over de mogelijkheden richting de toekomst. Nu mag ik hier middels de rol van arbeidsdeskundige vorm aan geven en dat doe ik met veel plezier.

Sandra HoogenbergSandra Hoogenberg
Na afronding van mijn HBO SPH, ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg.
Na een aantal jaren was ik genoodzaakt om vanwege een medische situatie, ander werk te gaan zoeken nadat mij WAO was toegekend. Bij mijn toenmalige werkgever ben ik destijds gere-integreerd binnen de afdelingen Personeelszaken.
Met de komst van nieuwe wetgeving en vanuit mijn eigen ervaringen als 'arbeidsongeschikte' heb ik binnen betreffende organisatie -samen met anderen- het verzuim beleid ontwikkeld en geïmplementeerd. Hiermee ben ik mijn loopbaan in het 'land van verzuim en reïntegratie' begonnen. Eerst als verzuimconsulent (2002) en later als arbeidsdeskundige (2006). Daarnaast verrichte ik ook functies als reintegratiebegeleider binnen zelforganiserende teams en werkte ik als mobiliteitsadviseur en coach. Ik heb mijn werkervaring opgedaan bij verschillende werkgevers en als ZZP'er.

Vanuit verschillende perspectieven kijk ik naar een situatie om een zo passend mogelijk oordeel te geven. Denken in mogelijkheden is hierbij het uitgangspunt. Belangrijke waarden zijn voor mij betrokkenheid, openheid, gelijkwaardig, eerlijkheid, vertrouwen, begrip en wederzijds respect.
Mijn eigen ervaringen zie ik als zeer waardevol en van toegevoegde waarde in de uitoefening van mijn werk als arbeidsdeskundige. Daarnaast vind ik het belangrijk om professioneel en deskundig mijn werk uit te voeren en ben ik continu in beweging om dit te waarborgen.

Maurice BrohetMaurice Brohet
In 1996 ben ik afgestudeerd als bedrijfssocioloog aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vervolgens heb ik in salesfuncties gewerkt en ben ik in 1998 in dienst gekomen bij Start Premie Pool als bemiddelaar van langdurig werkzoekenden (Melkert-II banen). Bij Premie Pool heb ik mijn passie voor het werken met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt ontwikkeld en mijn drijfveer ontdekt, namelijk mensen een nieuwe betekenis aan arbeid geven.
In 2001 heb ik de opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond en ben ik als arbeidsdeskundige begonnen bij een grote arbodienst. Door invoering van de WVP ontstond de behoefte bij bedrijven om verzuimbegeleiding onder “eigen regiemodel” uit te voeren. Bij mij ontstond toen het beeld dat juist kleinere arbodiensten door hun grote betrokkenheid bedrijven beter kunnen ondersteunen met het voeren van deze eigen regie. Daarom heb ik in 2007 de overstap gemaakt naar een kleinere arbodienst. Hier kreeg ik ook de ruimte om werkervaring op te doen bij het UWV Werkbedrijf en UWV SMZ. In 2013 heb ik mij in Rotterdam als zelfstandig arbeidsdeskundige gevestigd.
In december 2019 zijn wij als gezin van “het Westen” naar het mooie Deventer verhuisd. Een uitdagende life event in persoonlijk en professioneel opzicht. Samen met de nieuwe collega’s van Vitaal Verder zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet!

Maritza de GrootMaritza de Groot
Tijdens mijn opleiding HBO-V, deed ik in 1987 een keuzestage bij een grote arbodienst. Niet alleen was deze stage erg leuk, maar ook werd in die periode mijn interesse voor bedrijfsgezondheidszorg gewekt. De term duurzame inzetbaarheid was destijds nog niet zo bekend, maar werkende mensen de mogelijkheid bieden om te kunnen blijven werken sprak mij toen al aan.
Nadat ik mijn diploma had gehaald heb ik korte tijd in het ziekenhuis gewerkt, waarna ik in 1998 bij mijn oude stageadres kon komen werken als sociaal verpleegkundige.
Toen in 2002 de Wet Verbetering Poortwachter inging, heb ik mijn focus geleidelijk aan verlegd van het houden van verzuimspreekuren naar casemanagement. Het begeleiden werkgever en werknemer in het proces rond verzuim en re-integratie en alle wet- en regelgeving daaromheen. Om de driehoek mens-werk-inkomen te completeren heb ik in 2019 de opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond en ben sindsdien in die hoedanigheid werkzaam.
Wanneer de zekerheid van het hebben van een betaalde baan als gevolg van een medische beperking in gevaar komt, raakt een werknemer in een kwetsbare positie. Ik bied graag ondersteuning door met zowel de werknemer als de werkgever mee te denken over de mogelijkheden binnen de kaders van de bestaande wet- en regelgeving. Aandacht, betrokkenheid, wederzijds respect en integriteit zijn hierbij voor mij belangrijke kernwaarden.

Chantal WalminkChantal Walmink
Hallo mijn naam is Chantal Walmink en ben sinds oktober 2019 werkzaam bij Vitaal Verder als planner/administratief medewerkster. Naast werkneemster ben ik ook moeder, partner en vriendin.
Na mijn opleiding als doktersassistente ben ik mijn werkzame leven begonnen in de “arbowereld”. Dit heb ik ongeveer 20 jaar gedaan bij verschillende werkgevers en met vooral heel veel plezier.
Tussendoor heb ik een uitstapje gemaakt naar de rijksoverheid en hier ben ik 2 jaar werkzaam geweest.
De “arbowereld” begon ik echter wel erg te missen. Gelukkig kwam er voor mijn toen de kans om voor Vitaal Verder te gaan werken. Binnen Vitaal Verder plan ik de arbeidsdeskundige onderzoeken. Ook ondersteun ik mijn collega’s (arbeidsdeskundigen) met hun dagelijkse administratieve werkzaamheden en ben voor hun een spin in het web. Hier hoort natuurlijk veel (telefonisch) klantcontact bij waar ik me erg in thuis voel. Wie weten spreken we elkaar nog eens.

Veronique DieverVeronique Diever
Tijdens het afronden van de HBO opleiding SB&RM ben ik mijn loopbaan gestart bij de Gemeente Enschede. Hier ben ik gestart als Managementsecretaresse van de afdeling O&R. Na afronding van mijn HBO opleiding ben ik overgestapt naar de afdeling procesondersteuning en heb ik 1,5 jaar gewerkt als Senior Procesondersteuner. Na 2,5 jaar vond ik het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging in het vakgebied wat mij sinds de opleiding al erg interesseerde, namelijk HRM. Ik ben daarom een nieuwe uitdaging aangegaan als Recruiter bij een uitzendbureau. Hier heb ik met ontzettend veel plezier heel veel mensen aan een leuke nieuwe baan geholpen en mezelf enorm ontwikkeld zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Tijdens mijn werk als Recruiter heb ik mijn passie voor het werken met mensen op de arbeidsmarkt ontdekt en mijn ambitie om mensen te kunnen begeleiden bij re-integratie en verzuim. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een opleiding om mij verder in deze richting te kunnen specialiseren. In mei 2021 ben ik dan ook gestart met de opleiding tot Arbeidsdeskundige en tevens als stagiaire bij Vitaal Verder. Ik ga het komende jaar bij Vitaal Verder meewerken bij alle afdelingen om een breed beeld te krijgen van het werkveld. Ik kijk uit naar een ontzettend leuke en leerzame periode bij Vitaal Verder!

Vraag informatie aan

Adres
Gerard Hollinkstraat 5
7575 BB Oldenzaal
0541-571058

email: info@vitaalverder.nl

KvK
66531950
Bank
ABN AMRO
NL14ABNA0569348404

Algemene Leveringsvoorwaarden

Klacht?
Compliment?

Privacyreglement downloaden?
Privacyreglement

Nieuwsbrief ontvangen ?
Schrijf u hier in

Nieuwsbrief downloaden ?
Nieuwsbrief najaar 2020